Clips

I agree with the policy of Youtube. Thank you so much for the beautiful clips on the web. Thank you Bellecourse for your wonderful clips delayed. We could enjoy together and meet young vivid Nana, even Nana on the stage of the British Concert 1974! In this site, we use clips only for private use, not for comercial. Sachi

7/26/2008

Videoclips and News from vecernji.hr



25. 07. 2008. 17:43

MEĐUNARODNA DIVA OPROSTILA SE OD GLAZBE
Nana Mouskouri održala posljednji koncert u karijeri

Nakon pedesetogodišnje međunarodne karijere pjevačka diva Nana Mouskouri održala je zadnji koncert i to u Grčkoj, zemlji u kojoj se rodila. Ispred ushićenih više od pet tisuća obožavatelja koji su je došli posljednji put poslušati u Herodovu kazalištu podno drevne Akropole u Ateni, pojavila se sa svojim zaštitnim znakom – tamnim naočalama.
U mnoštvu okupljenih na posljednjem koncertu bio je i grčki premijer kao i gradonačelnici Berlina, Pariza i Luksembura. Dojam je bio impresivan – povjesna pozornica za legendarnu pjevačku izvedbu posljednji put. Mnogi su bili presretni što su mogli nazočiti ovome glazbenom spektaklu. U svojoj pola stoljeća dugoj glazbenoj karijeri objavila je više od 1500 pjesama na sedam svjetskih jezika i prodala više od 300 milijuna nosača zvuka.



Posljednji nastup u Ateni

Pjevala je s poznatim glazbenim imenima poput Quincyja Jonesa, Julija Iglesisasa i Boba Dylana, koji je o njoj napisao i pjesmu. Punila je vrhove glazbenih ljestvica diljem Europe, posebno u Njemačkoj, Francuskoj i Britaniji. Prije konačnog "zbogom" aktivnoj glazbenoj karijeri, grčka umjetnica održala je oproštajnu turneju u 85 gradova koja je trajala gotovo četiri godine i završila na spektakularni način – koncertom u Ateni.

No, njezina glazbena karijera nije njezin jedini uspjeh – Nana Mouskouri bila je TV voditeljica, UNICEF-ova ambasadorica dobre volje, a bila je izabrana i za zastupnicu u parlamentu EU.

Sada, kada se oprostila od glazbe, u sedamdeset i trećoj godini života, želi se više posvetiti humanitarnom radu i svojoj obitelji.

(S.M.)




Read More

No comments: